dinsdag 2 december 2008

Een concreet voorbeeld van geestelijke strijd........

De vorige keer schreven we over het wonderlijk getuigenis van Azindow, een van de dominees met wie Abukari nauw samenwerkt in het Yendi gebied. De kerkelijke gemeenschap waar Azindow uitkomt heeft ook een fantastisch getuigenis te delen en het volgende verhaal is opnieuw een voorbeeld van de grootheid van de God die wij dienen:

Een geestelijk leider (Traditioneel geloof) uit een dorpje dichtbij Yendi, was niet erg blij met het bestaan van een kerkje van de ‘Bible Church of Africa’ in zijn dorpsgemeenschap. Hij klaagde over het feit dat zijn oudste zoon Christen geworden was en daarom niet meer geinteresseerd in het dienen van de god en de daaraan verbonden tradities van zijn voorouders. De geesten van de god leken machteloos te zijn, speciaal op de dagen dat de kerk samenkwam. Door geesten aan te roepen heeft deze geestelijk leider geprobeerd de kerk te vernietigen. Hij hoopte op deze manier het gebouw te verwoesten of de Christenen te verstrooien. Alle pogingen waren zonder resultaat.

De geestelijk leider gaf niet op. Hij riep de hulp in van een ander beroemd geestelijk leider. Deze leider verzekerde hem dat hij de kerk binnen drie dagen zou kunnen verwoesten. Hij beloofde dat de muren van de kerk zouden vallen of dat het dak er door een hevige storm zou worden afgeblazen. De kerk was eerst niet op de hoogte van de aanwezigheid van deze waarzegger. Het was pas na twee dagen dat iemand de kerk voor de intenties van de geestelijk leiders waarschuwde. De kerk kwam gauw bijeen en ‘fluisterde’ een gebed naar God. Hun bede was : ‘God, als U echt de God bent die wij dienen en vertrouwen, strijd dan voor Uzelf.’ God verhoorde dit gebed. De derde dag, heel vroeg in de ochtend ontstond er een conflict tussen een deel van de mensen van het dorp en de geestelijk leider. Het ging zelfs zover dat de mensen de geestelijk leider het dorp uitjoegen. En de kerk…… die staat nu nog. Deze ervaring heeft de Christenen gesterkt in hun geloof en vertrouwen in God en daarmee het tegengestelde bewerkt van wat de geestelijk leiders voor ogen hadden.


Bid voor deze gelovigen; dat hun geloof versterkt zal worden als ze proberen God in hun dagelijks leven te dienen.

'Een traditionele leider die amuletten op zijn hoofd draagt om zichzelf te beschermen'

Geen opmerkingen: