Bible Church of Africa

De Bible Church of Africa (BCA) ontstond in 1978 als gevolg van het werk van Serving in Mission (SIM) onder onbereikte bevolkingsgroepen in het noorden van Ghana. Vandaag de dag, dertig jaar later, heeft het meer dan 5.000 gelovigen in het zuiden, midden, en noorden van Ghana.


De lokale gemeenten zijn actief betrokken bij evangelisatie, opleiding en discipelschap en het stichten van kerken. De meeste van onze kerken in Noord-Ghana bevinden zich in kleine plattelands-gemeenschappen, waar voorheen geen christenen kwamen. In deze gemeenschappen schommelt het aantal mensen per gemeente tussen de 10 tot 50 mensen.


Als regionaal predikant bij de BCA, houdt Abukari, samen met een team van lokale Dagomba- en Konkombapredikanten en evangelisten, toezicht op 20 kerken in het Yendi-district van Dagbon. Hij geeft ook maandelijks leiderschapstraining aan ongeveer 35 kerkleiders van de BCA. Het is bemoedigend om de groei en ontwikkeling van het christelijk geloof van de kerkleiders te zien en hun toewijding aan de gemeenschappen waar ze door God zijn geplaatst. Er zijn ook jaarlijkse trainingen voor de mensen van de zondagsschool in het district. We hebben onlangs enkele workshops over Bijbelstudie georganiseerd voor vrouwen uit het district. Veel van onze kerkleden zijn eerste generatie christenen. Daarom zijn de discipel- en leiderschapstrainingen van groot belang voor ons om de kerkleden te helpen bij het verder ontwikkelen van kennis over het Woord van God.


Elke kerk en gemeente heeft zijn eigen unieke verhaal te vertellen over het tot geloof komen in Jezus Christus en geen enkele getuigenis is hetzelfde. Sommige inspirerende getuigenissen kunt u lezen door op de onderstaande link te klikken:


De BCA legt zich toe op de ontwikkeling van dorpsgemeenschappen; we proberen Gods boodschap van liefde en zorg voor mensen te laten zien in ons dagelijks leven en d.m.v. diverse ontwikkelingsprogramma's waaronder: Het "geitenproject" (hulp bij het verkrijgen van een gezinsinkomen om het schoolgeld van de kinderen te betalen), kleine microkredieten voor startende bedrijfjes, de oprichting van een leerlingenhostel in Tamale waar kinderen van het platteland kunnen verblijven tijdens hun middelbare schoolopleiding en alfabetisering.

Indien u geïnteresseerd bent en meer wilt weten over het werk van de BCA in Yendi en hoe u ons kunt helpen met gebed of andere ondersteuning, laat het ons weten.Gerelateerde berichten:

Geen opmerkingen: