zaterdag 29 mei 2010

Klein Geitje, Groot Resultaat

Een paar weken geleden was er een trouwerij in één van de dorpjes waar we werken. Na afloop van de dienst groette een meisje één van onze kerkleiders, Pastor Azindow, en vroeg hem: ‘Herinner je me nog?’ Azindow keek haar eens goed aan maar had geen idee wie ze was. Ze vertelde hem dat hij jaren geleden naar haar dorp gekomen was en dat ze toen een geitje van de kerk ontvangen had. Agnes, zo heet het meisje, zat toen net in de eerste klas van het voortgezet onderwijs. Ze vertelde Azindow wat er sindsdien met haar gebeurd was. Net voordat ze het geitje kreeg, was ze met school gestopt omdat haar ouders geen geld hadden om haar onderwijs nog langer te bekostigen. Met het geitje ontving Agnes ook een uniform, boeken, een schooltas en schoenen. Dat was de aanzet voor haar om naar school terug te gaan. Na een paar maanden kreeg het geitje twee jongen en deze geitjes kregen op hun beurt ook weer jongen en zo leverde dat ene geitje inkomsten voor Agnes op om een groot deel van haar onderwijs te bekostigen. Dit is inmiddels een jaar of zeven geleden. Agnes heeft de eerste en tweede fase van het voortgezet onderwijs afgerond. Ze geeft nu tijdelijk les op een prive school in Yendi en hoopt in de nabije toekomst een beroepsopleiding te volgen.

Agnes werkt nu als onderwijzeres

Agnes vertelt dat ze op haar beurt erg graag andere kinderen wil helpen door hen les te geven net zoals de kerk haar geholpen heeft in haar onderwijs. Kennen jullie dit lied: ‘The Father gave the Son, the Son gave the Spirit, the Spirit gave us life, and the gift goes on and the gift goes on...... ‘ De ogenschijnlijke kleine pogingen die we samen met jullie ondernemen om levens van mensen aan te raken, hebben soms enorm veel impact en vermenigvuldigen zich.

Agnes in haar klas

Het geitenproject
In het gebied waar we wonen en werken zijn heel veel kinderen die niet naar school gaan. Soms zien de ouders het belang van onderwijs niet in maar in veel gevallen ontbreekt het ouders ook aan geld om het onderwijs van hun kinderen te bekostigen. We zijn daarom een geitenproject gestart. Als we voldoende fondsen hebben, kopen we geiten voor kinderen uit arme gezinnen. We hopen dan dat de geiten zich zullen voortplanten en vervolgens inkomsten genereren voor het schoolgeld van de kinderen. Het geeft ons ook de gelegenheid om zonder enige terughou¬dend-heid met de ouders van deze kinderen te praten over de noodzaak van onderwijs en heel praktisch God’s liefde en bewogenheid met de mensen te tonen. Als jullie willen bijdragen, een geit kost momenteel zo rond de 30 euro.

Een kind dat recentelijk van het Geitenproject heeft geprofiteerd

Dank God voor:
  • De wijze waarop Hij jullie en ons gebruikt om de levens van anderen aan te raken
  • De vele kinderen die van dit project geprofiteerd hebben

Bid voor:

  • Agnes en alle andere kinderen die een geit gerkegen hebben, dat ze in staat zullen zijn hun onderwijs met succes af te ronden en op hun beurt anderen kunnen helpen
  • Manieren en middelen om van God’s liefde te getuigen
  • Regen – het regenseizoen is begonnen maar tot nu toe zijn de regens onvoldoende om te ploegen en te zaaien

Geen opmerkingen: