Alfabetisering

Literacy and Development through Partnership


Er zijn ongeveer 1,000,000 Dagomba mensen die in Dagbon in het noorden van Ghana wonen. Ongeveer 80% van de volwassenen kan niet lezen of schrijven in hun moedertaal, Dagbani, en slechts een klein percentage kan communiceren in het Engels.

Literacy and Development through Partnership (LDP) werkt als een non-gouvernementale organisatie samen met de Dagomba mensen in het verzorgen van alfabetisering, training en het identificeren van ontwikkelingsnoden van de mensen waardoor ze geholpen worden in het ontwikkelen van een holistische aanpak in het bestrijden van armoede en verdere ontwikkeling van de dorpsgemeenschappen.

Ongeveer 2,000 volwassen leren elk jaar lezen en schrijven in het Dagbani. Nog eens 800 mensen nemen jaarlijks deel aan cursussen Engels (de taal die binnen het formele onderwijs gebruikt wordt).

LDP probeert lees- en schrijfactiviteiten te combineren met activiteiten op het gebied van ontwikkeling en economie. Er wordt training verzorgt over gezondheid, water, sanitatie, landbouw, gender en onderwijs. Er loopt ook een micro-credit project waardoor mensen de vaardigheden die ze in de alfabetiseringsklassen opgedaan hebben in de praktijk kunnen brengen. Door deze gecombineerde aanpak begrijpen de mensen hoe alfabetisering noodzakelijk is voor verdere ontwikkeling van individuen of als dorpsgemeenschappen, op welk gebied dan ook.

Ondersteuning van het werk van LDP:  Als u meer informatie over het werk van LDP wilt ontvangen, of als u geinteresseerd bent in het ondersteunen van projectactiviteiten, dan kunt u met ons contact opnemen.

Gerelateerde berichten: