vrijdag 22 juli 2011

Terug in Ghana

Terwijl de meesten van jullie druk zijn met vakantieplannen of heerlijk op vakantie zijn, worden hier in Ghana de koffers weer uitgepakt. Althans......

Zaterdag 9 Juli zijn we teruggereisd naar Ghana. Altijd een hele onderneming. We proberen onze koffers tot het maximum vol te pakken want er moet natuurlijk vanalles uit Nederland mee wat in Ghana moeilijk of niet te krijgen is: koffie, kaas, schoenen, kleding, beddegoed, boeken, DVD's enz. We verbleven twee dagen in de hoofdstad Accra. Abukari was vooral druk met het regelen van papieren. Begin september hopen we voor een week naar Togo te reizen en daarvoor moet ik een visum en moeten autopapieren geregeld worden. Accra is een grote en drukke stad - dat betekent uren in het verkeer en daarnaast uren wachten op de juiste mensen en juiste stempels. We brachten allemaal ook een bezoek aan de tandarts.

Woensdag reisden we naar het noorden. Het was de bedoeling dat we direkt door zouden reizen naar Yendi maar tijdens het laatste deel van de reis hadden we problemen met de radiator van de auto dus zijn we uiteindelijk, na een reis van 13 uur maar in Tamale gestopt. Donderdag nog de laatste etappe van de reis gemaakt - 100km naar Yendi en toen dan eindelijk thuis. En daar begonnen we uit te pakken en het huis weer een beetje op orde te maken. De kakkerlakken, muizen en hagedissen hadden een paar laden in de keuken ingenomen maar verder was alles redelijk op orde - hoewel het huis nog wel een flinke schoonmaakbeurt kan gebruiken.

Maar daar was eigenlijk geen tijd voor want afgelopen maandag hebben we weer een paar koffers ingepakt en zijn we opnieuw in Tamale neergestreken voor een periode van 3 weken. We verwachten morgen 22 juli een jongerengroep uit Dordrecht die met een project van de kerk - Tahima Yili of Home of Hope - komt werken. Sinds maandag zijn we druk bezig met de laatste voorbereidingen hiervoor.

Het is heerlijk om weer in Ghana te zijn. Het is fantastisch om al onze vrienden en familie weer te ontmoeten en 'thuis' te zijn. We genieten van de warmte en van al het goede dat Ghana te bieden heeft. 


'Afscheid nemen van opa en oma'



'Abukari afgestudeerd aan de 'London School of Theology' voor zijn Masters in Biblical Interpretation. Net voor ons vertrek naar Ghana reisden we naar Engeland om daar getuige van te zijn'.

Geen opmerkingen: