donderdag 26 juni 2014

Storm in Kulkpene

De afgelopen maanden hebben de mensen in noord Ghana veel gebeden voor regen. Die regen is zo nodig om het voedsel te kunnen verbouwen waar ze hun families een jaar lang mee kunnen voeden. Er is maar één regenseizoen in dit deel van Ghana, blijft de regen uit dan betekent dat onvoldoende voedsel en weinig of geen inkomsten. De regen komt dit jaar maar niet op gang. Op een enkele bui na blijft het droog. Vorige week kwam er eindelijk regen maar zoals ze vaak, ging de regen gepaard met een zware storm. In het dorp Kulkpene werden 35 huizen zwaar beschadigd door deze storm. Bomen werden ontworteld, daken van de huizen gerukt, muren stortten in en de weinige bezittingen die de mensen hebben werden deels verwoest. Zo’n 300 mensen in het dorp hebben nu geen dak meer boven hun hoofd. Onder de mensen zijn 6 families uit de kerk van Kulkpene.

We zijn dankbaar dat er niemand gewond geraakt is in deze storm.

When the oceans rise and thunder roars, I will soar with you above the storm. Father you are king over the flood. I will be still and know you are God...’

We nodigen jullie uit om voor de families, die het slachtoffer van deze storm geworden zijn, te bidden en ze te ondersteunen zodat ze hun huizen kunnen herbouwen.
Geen opmerkingen: