donderdag 8 januari 2009

Kerstfeest onder een mangoboom

Kun je je voorstellen hoe het is om in een afgelegen dorp te wonen ver van een geasfalteerde weg en een plaats met stromend water en electriciteit? Kun je je voorstellen dat je nooit dat de dorp verlaat, alleen misschien te voet om een ander dorp te bezoeken of naar het land te gaan? Kun je je dan voorstellen hoe geweldig het is als iemand je met een auto oppikt en meeneemt naar een ander dorp om samen met kinderen uit verschillende dorpen kerst te vieren? Alleen al het enthousiasme van de kinderen toen ze in de auto klommen was alle voorbereidingen en energie voor dit programma waard!

'Kerst onder een mangoboo'

Samen met Paul (een leider van de 'Bible Church of Africa' die het kinderwerk overziet) organiseerden we een kerstfeest voor kinderen in twee dorpen. In het eerste dorp kwamen 75 kinderen naar het feest, in het tweede dorp ruim 30. De ingredienten waren simpel - zingen, het kerstverhaal, het leren van een vers uit de bijbel, spelletjes doen, een armbandje maken, rijst en snoepjes. We hebben er allemaal van genoten.

'samen zingen'

'vers uit de Bijbel leren'

'spelletjes spelen'

'de armbandjes'

Na het feest kwam er een vader met zijn zoontje naar ons toe. Ik schat dat het jongetje, Tingila, een jaar of vijf was. Volgens zijn vader was Tingila een jaar of vier geleden in een vuur gevallen. Zijn tenen, linkerhand en schouder liepen ernstige brandwonden op. Hoewel de wonden in het ziekenhuis behandeld werden, verloor hij een deel van zijn tenen. Zonder sokken en schoenen kan Tingila niet staan en lopen. Zou de kerk Tingila kunnen helpen? Het eerste wat in mij opkwam was de tekst uit Handelingen 3:6: " 'Geld heb ik niet, zei Petrus, 'maar wat ik heb, krijgt u van mij. In de naam van Jesus Christus uit Nazareth: loop!' " We baden samen voor Tingila en voor genezing. Samen met Paul legden we nogmaals de betekenis van kerst uit en dat de grootste gave die God ons gegeven is, Jezus is. We beloofden verder dat we zouden zien hoe de kerk Tingila zou kunnen helpen en stimuleerden hen de kerk in hun dorp te bezoeken.

Dank God voor:
  • de kerstvieringen die we konden organiseren en de mogelijkheid om daardoor het evangelie uit te dragen
  • de presidents - en parlementaire verkiezingen die vredig verlopen zijn
Bid voor:

  • de kinderen die het kerstfeest bezochten, dat ze de ware betekenis van kerst zullen begrijpen
  • Tingila en zijn ouders, dat God wonderen in hun leven zal doen
  • de nieuwe regering in Ghana

Geen opmerkingen: