maandag 27 juli 2009

Landbouw en Tuinbouw

Het regenseizoen is hier inmiddels in volle gang en iedere dag zijn de boeren op hun land te vinden. Dit jaar bewerken 'wij' voor het eerst ook een stuk land en verbouwen er mais. Abukari is samen met een aantal van zijn broers verantwoordelijk voor het voorzien van mais voor zijn vader's huishouden omdat zijn vader oud is en niet meer op het land kan werken. Meestal kopen we mais maar dit jaar helpt een van de 'boer-evangelisten' ons met het verbouwen van mais. Afgelopen week gingen we op 'inspectietour':

'op inspectietour'


Bij huis hebben we dit regenseizoen ook een tuin aangelegd. Abukari komt uit een tuindersfamilie. Zijn vader verbouwde jaren terug verschillende groenten die de vrouwen vervolgens op de markt verhandelden. Abukari vindt het heerlijk om aan het eind van de dag, ter ontspanning wat in de grond te wroeten en voor de plantjes te zorgen. Samuel en Micah genieten er ook van en ik geniet van het verwerken van de verse groente:





Bidden en Danken:

  • Dank God voor goede regens tot nu toe
  • Dank God voor gezondheid
  • We hopen de eerste twee weken van Augustus in Accra door te brengen voor een vakantie. Bid voor een ontspannende tijd en een veilige reis

Geen opmerkingen: