vrijdag 26 oktober 2012

Even bijpraten 2

Inmiddels zijn we alweer twee maanden verder! Op 21 Augustus verhuisden we onze spullen van Yendi naar Tamale. Een hele klus maar met man en macht en veel hulp van gespierde familieleden waren alle spullen in 1 dag over en min of meer op z’n plek. De volgende weken waren er nog heel wat klussen te klaren. Ons watersysteem moest nog deels opgezet en aangesloten worden en er waren problemen met de electriciteitsvoorziening die gelukkig nu verholpen zijn.

De jongens begonnen op 10 september op hun nieuwe school, best even spannend. Diezelfde dag hoorden we dat Joke’s moeder op sterven lag en maakten we voorbereidingen om terug naar Nederland te reizen. Op 12 september overleed Joke’s moeder. Als gezin kwamen we op 14 september in Nederland aan. We zijn zo dankbaar dat we in juli nog drie weken in Nederland waren en het meeste van de tijd met onze ouders hebben kunnen doorbrengen; byzondere en kostbare momenten om op terug te kijken. We zijn ook erg blij dat we als gezin naar Nederland hebben kunnen reizen om ook samen met familie het leven van onze moeder te vieren, herinneringen op te halen, te huilen maar ook te lachen. Het was ondanks het verdriet om het verlies van iemand die ons zo dierbaar is, een heel goede tijd.

24 September keerden we naar Ghana terug en maakten we opnieuw een start in Tamale. De afgelopen weken zijn druk geweest. Abukari had veel werk in te halen en er was een team van Videre op bezoek. We hadden nogal veel problemen met ons afvoersysteem waardoor er rondom huis in de natte kleigrond gegraven moest worden met modder rondom en in het huis als gevolg. Voor de jongens opnieuw weer wennen aan de nieuwe school. Inmiddels lopen ze nu een week of vier mee en lijken ze hun draai gevonden te hebben.

Al met al beginnen we als gezin een beetje aan het ‘stadse’ leven te wennen. We hopen in ons volgende blog wat meer over het leven in Tamale te schrijven. In ieder geval alvast een paar foto’s voor een eerste impressie.

Voorzijde huis

Acterzijde huis, er wordt nog steeds aan het watersysteem gewerkt

Pauze houden op de verrandah

Samuel en Micah gebruiken stukken overgebleven waterleiding om hun eigen constructies te bouwen

Nadat er zo hard gewerkt is, zijn de kleren wel heel vies geworden en is het tijd voor de was

Citroenen in de tuin

Geen opmerkingen: