vrijdag 30 april 2010

Bouwen om te Aanbidden

Over de afgelopen drie maanden hebben leden van kerkjes in de omgeving van Yendi hard gewerkt aan de bouw van twee kerkgebouwen; eentje in Sambu en eentje in Kanimo. De bouw van de kerkjes werd mogelijk gemaakt door de gift van een vriend die God wil eren in het voorzien van een goede plaats voor de twee dorpen om als Dagomba en Konkomba Christenen samen te komen. De leden van de kerk hebben ook bijgedragen door te voorzien in mankracht, voedsel, water en slaapplaatsen voor de bouwvakkers.

'de 'Boomkerk' in Kanimo'

Sinds 1999 komt de kerkgemeenschap in het dorpje Kanimo voor alle activiteiten van de kerk onder een boom samen. Tijdens het regenseizoen kan men daarom soms niet samenkomen en tijdens het droge seizoen laat de boom haar bladeren vallen zodat er maar weinig schaduw is om in te zitten. We zijn erg blij met het nieuwe gebouw dat zo gebouwd is dat we het voor verschillende activiteiten kunnen gebruiken zoals zondagsschool voor kinderen tijdens de dienst, voor samenkomsten van de dorpsgemeenschap zoals een kliniek, het maandelijks wegen van kinderen, enz.

'de nieuwe kerk in Kanimo'

De kerk in Sambu is in 1996 uit klei opgetrokken en is verschillende keer als gevolg van regenstormen inelkaar gestort. We hebben de kerk alle keren nog gerepareerd maar de scheuren waren nu zo diep en het dak was voor een deel door de wind van de kerk geblazen dat het meer op een bouwval leek en niet veilig om langer in samen te komen. We bouwen de kerk in Sambu op dezelfde wijze als in Kanimo zodat het voor meerdere doeleinden geschikt wordt. We geloven dat deze kerkjes als ze eenmaal afgebouwd zijn de tand des tijds en de regenstormen kunnen doorstaan en dat ze ook zullen getuigen van de aanwezigheid en goedheid van onze opgestane Heer in de dorpen waar ze gebouwd zijn.

'het oude kerkgebouw in Sambu'

'de nieuwe kerk in Sambu'

Op dit moment zijn we door de fondsen heen die we voor de kerkgebouwen hadden We hebben uw gebed en financiĆ«le hulp nodig om de kerkjes af te bouwen. We hebben nog zo’n €4,100 (7,000 Ghana cedis) nodig:
  • Stukadoorwerk en vloeren = GHC 2,800
  • Deuren en ramen = GHC 2,000
  • Schilderwerk = GHC 1,400
  • Electriciteitsaansluiting (voor 1 kerk) = GHC 800

Geen opmerkingen: