vrijdag 2 juli 2010

Voetbalkoorts 2010

Het is nu bijna een jaar geleden dat Ghana wereldkampioen voetbal (onder de 20 jaar) werd. Weer is de hele wereld in de ban van het voetbal en Ghana is daar geen uitzondering op. Binnenshuis hebben we zo onze favourieten. Met de connecties die Abukari met zijn werk heeft met Duitsland wordt het geheel nog wat gecompliceerder. Maar tot nu toe zijn er nog geen 'interne confrontaties' geweest.

Ghana, Nederland of Duitsland?

Overigens, op Samuel's school is de support eenduidig voor Ghana. Elke vrijdag knutsel ik wat met de kinderen van groep 1 en 2 en vorige week maakten we Ghaneze vlaggetjes. Dit was een enorm succes, zo zelfs dat kinderen uit de andere groepen me ook vroegen om materialen om hun eigen vlaggetje te maken. Met de vlaggetjes in de hand, zongen de kinderen een lied waarmee ze het Ghaneze nationale voetbalteam, 'The Black Stars' aanmoedigden. Of het van invloed geweest is op de laatste wedstrijd die Ghana tegen de VS speelde........ of zouden het de gebeden geweest zijn. Hier in Ghana zijn religie en voetbal onafscheidelijk en zowel zowel in kerken als moskeeen gebeden wordt er regelmatig voor de 'Black Stars' gebeden.
Micah gaat elke vrijdag ook mee naar Samuel's school  - maar om de vlag de juiste kleuren te geven viel voor hem nog niet mee

Geen opmerkingen: