donderdag 17 januari 2013

Leder heeft plaats in Jezus hart

Of je nu in Ghana of in Nederland kerstfeest viert, er zijn een aantal dingen die centraal staan: vreugde, liefde, geven en delen. Op Eerste Kerstdag deelden we de vreugde van de geboorte van Jezus met vele anderen.


We hadden bijna 50 mensen over de vloer die bij ons kerst kwamen vieren. De meesten van hen, zijn net als wij zendelingen en hebben het verlangen om de boodschap van kerst met de mensen in het Noorden van Ghana te delen. Het blijft byzonder hoe Jezus ons ondanks onze verschillende achtergronden, culturen en talen samenbindt en hoe we allemaal deel mogen zijn van zijn ‘gezin’. Roemeens, Brits, Amerikaans, Nederlands, Ghanees, Tsechisch, Zwitsers, Chinees, Koreaans, het maakte niet uit, en dat op zichzelf was al de boodschap van kerst. Het doet denken aan dat liedje: ‘Rood en geel en blank en zwart, ieder heeft plaats in Jezus’ hart.’

Alle gasten namen wat te eten mee. En met de variatie aan culturen hadden we ook dezelfde variatie aan heerlijke schotels. We overdachten samen de geboorte van Christus, zongen kerstliederen en deden spelletjes.
 





Na een intensieve eerste Kerstdag, genoten we tweede Kerstdag van de rust. Samuel en Micah hadden een soort van gril gebouwd waarop het overgebleven vlees nog wat geroosterd werd.


Voor ons gevoel liggen de kerstdagen al weer ver achter ons. De jongens zijn na een vakantie van vier weken weer naar school en wij zijn weer aan het werk. We zijn en blijven betrokken bij veel activiteiten die allemaal uiteindelijk het doel hebben om de harten van mensen voor Jezus te winnen. Er is zoveel te doen en prioriteiten stellen blijft daarom belangrijk. Willen jullie met ons meebidden dat we de juiste keuzes maken.

Geen opmerkingen: