maandag 25 februari 2013

Hij vertrok als een ‘lone-ranger’ maar laat een serie padvinders achter

Wat hebben een ‘lone ranger’ en padvinders te maken met het Evangelie? In 1998, gaf Abukari gehoor aan God’s roeping en verhuisde hij naar Yendi om de eerste generatie kerken aldaar te helpen in hun groei als kerken en specifiek in leiderschap. Abukari was een ‘lone-ranger’ in de zin dat hij betrokken was bij heel veel activiteiten; van preken en lesgeven, van counselling tot het inzegenen van huwelijken, van leiderschapstraining tot discipelschap, van ambulance chauffeur (zieke mensen vervoeren op de motor) tot apotheker, van dominee tot ontwikkelingswerker ... en alle andere activiteiten die gedaan moesten worden om het lichaam van Christus te laten groeien. In die eerste jaren startte er geen enkel programma of samenkomst zonder zijn aanwezigheid. Het was zwaar, hectisch en erg veeleisend omdat alle kerken en leiders naar hem opkeken voor leiderschap en begeleiding.

Zoals jullie wellicht weten, zijn we in Augustus naar Tamale verhuisd om onze jongens beter onderwijs te kunnen geven maar ook omdat Joke in Tamale het werk van ‘Literacy and Development through Partnership’ beter kan ondersteunen. Er was toch wel enige zorg over hoe het werk dat gestart was in het gebied van Yendi zich voort zou zetten en wie de verantwoordelijkheden van Abukari op zich zou nemen. Is er een toekomst voor het werk dat jaren geleden gestart is? Het goede nieuws is dat God Abukari heeft geholpen om alles wat hij geleerd heeft over te dragen aan anderen. Daarnaast gaf God hem zeven broeders die hebben laten zien dat ze de kwaliteiten hebben en ook bereid zijn om het Goede Nieuws aan anderen over te dragen; om fakkeldragers te zijn. Abukari noemt deze trouwe broeders de padvinders van het gelooof. We bidden dat net als God hem geholpen heeft om door te geven wat hij geleerd heeft, zij op hun beurt ook in staat zullen zijn om anderen te onderwijzen (2 Tim. 2:2).
 

In januari van dit jaar, tijdens de jaarlijkse conferentie van BCA werden drie van de kerkleiders van het Yendi District officieel erkend als dominee. Dit brengt het aantal dominees in het Yendi district nu op zeven die een certificaat hebben en officieel beëdigd zijn in het ambt. Wat is het een vreugde om te zien dat er binnen God’s Koninkrijk geen ruimte is voor lone-rangers, maar dat we geroepen worden om anderen toe te rusten en hen zo voor te bereiden om God’s kinderen te dienen zodat God’s lichaam wordt opgebouwd (Eph. 4:11-14).

De beedigde dominees van het Yendi District

Wij zijn naar een andere plaats verhuisd en dragen de visie nu over in een ander gebied, op andere manieren wellicht en aan andere mensen maar met dezelfde passie. Ondersteun ons in gebed voor het team in Yendi als zij leiding geven aan de vele gelovigen daar, dat zij hen zullen helpen te groeien in hun geloof, dat ze vrucht zullen dragen en dat God’s Koninkrijk zich zal uitbreiden.

Een van de dominees, Paul met zijn vrouw.
Paul is naast dat hij zelf een kerk leidt, ook intensief betrokken bij het werk
onder de kinderen van de kerken in het Yendi gebied.

Dominee Azindow links, Abukari rechts en de kerkleider van DC Kura in het midden.
Dominee Azindow is Abukari’s rechterhand en hij zal de positie
van District Dominee van Abukari overnemen

Geen opmerkingen: