donderdag 16 oktober 2008

‘Een droom wordt werkelijkheid’

We hebben er al jaren over gedroomd – een thuis voor jonge mensen om ze te ondersteunen bij onderwijs en in hun geestelijke groei. Sinds afgelopen maandag hebben 15 jongeren zo’n thuis gevonden, ‘Tahima Yili’ of ‘Huis van Hoop’ dankzij de hulp van een vriendengroep in Nederland, ‘Stichting Verrekijker’. Geweldig!

'Tahima Yili'

De jongeren die voor de eerste fase van het project aangenomen zijn, komen uit afgelegen dorpen waar kansen op goed onderwijs nihil zijn. Voor hun en voor hun ouders wordt ook een droom werkelijkheid; beter onderwijs, ouderlijke zorg en intensieve begeleiding.

'de eerste studenten die in Tahima Yili komen wonen'

'interviews'

'ontmoeting met ouders en studenten'

'interview panel'

Er zijn voorlopig 7 kamers gebouwd, 4 zjin voor de studenten en 3 voor de huisouders met hun gezin die bij de jongeren wonen.


We moesten een watertank kopen for Tahima Yili om water in op te slaan om dat er op dit moment nog geen water stroomt door de waterleidingen in de wijk van Tamale waar Tahima Yili gebouwd is. Water wordt met tankauto's naar Tahima Yili gereden en in de watertank gepompt. Om jullie een indruk te geven van de grootte van de tank hebben we Samuel er even voor gezet.


De jongeren die aangenomen zijn hebben verschillende religieuze achtergronden. De ouders die samen met de jongeren voor interviews kwamen voordat ze geaccepteerd warden, waren erg enthousiast toen ze hoorden dat we meer bieden dan alleen maar onderdak voor jongeren (zie het hoofdstuk 'Bouwen, Bouwen, Bouwen'). Voor dominee Barnabas en zijn vrouw Lardi (de huisouders) ligt er nu een grote taak om het project inhoudelijk vorm te geven. Het is een hele verantwoordelijkheid om naast hun eigen 3 kinderen nu ook zorg te dragen voor 15 anderen!

We hebben voor de toekomst nog veel meer plannen voor ‘Tahima Yili’, jullie kunnen hier meer over lezen op de website van 'Stichting Verrekijker'.

Dank God voor:
  • De afronding van de eerste fase van de bouw

  • Barnabas en zijn familie die het project gaan leiden

  • Stichting Verrekijker en alle mensen die het project vanuit Nederland ondersteunen

  • De kansen die een project als deze biedt
Bid voor:

  • Barnabas en zijn gezin dat zij in staat zullen zijn de jongeren op een goede manier te leiden en het huis een thuis zullen maken

  • De jongeren, dat ze zich snel thuis zullen voelen en dat ze goed met elkaar en met de huisouders overweg zullen kunnen

  • Het onderwijs van de jongeren, dat de scholen die ze bezoeken goed onderwijs bieden

  • De geestelijke groei van de jongeren

  • De toekomstplannen van het project

  • Het bestuur in Ghana en Stichting Verrekijker in Nederland

Verder willen we jullie nog vragen te bidden voor Joke die op dit moment erg veel rugklachten heeft.

Geen opmerkingen: