woensdag 4 augustus 2010

Help, een slang in de kerk!

We hebben al eens eerder over de "schokker" geschreven. Maar het blijft een boeiend fenomeen dus nog maar weer eens een verhaal erover.

Een tijdje geleden alweer besloot een kerk in Alphen a/d Rijn n.a.v. ons vorige verhaal over de slangeschokkers geld in te zamelen voor dit doel zodat we er meer konden maken voor de mensen in de dorpen. Inmiddels zijn de schokkers al een tijdje klaar en hebben we in juni een workshop georganiseerd voor mensen uit verschillende dorpen zodat iedereen goed weet hoe je de schokker tegen slange- en ook schorpioenbeten kunt gebruiken. Sommige deelnemers waren nog een beetje wantrouwig – zou dit nu echt werken? Maar nadat ze de verhalen gehoord hadden van een aantal deelnemers die ontelbare slangebeten op deze manier behandeld hebben, werden ze toch over de streep getrokken en zelfs enthousiast! Er werd ‘droog’ geoefend (zonder batterijen).

Een van de deelnemers aan de workshop vertelt hoe hij de schokker met succes al jaren gebruikt

Oefenen, maar dan wel zonder batterijen!

Deelnemers aan de workshop

Tot groot vermaak van de deelnemers schoot tijdens de workshop een slang de kerk binnen die een hagedis probeerde te vangen. Iedereen sprong uiteraard verschrikt overeind en de slang werd gedood. ‘Helaas’ had de slang geen kans om iemand te bijten – dat zou pas een perfecte demonstratie geweest zijn.

De slang werd gedood

Nadat we van de workshop thuiskwamen, werd onze buurvrouw door een slang gebeten. Één van onze buren wist van de schokker die we gebruiken en hij vroeg ons om de beet te behandelen. Dat gebeurde met succes. De volgende dag kwam de zoon van deze buurvrouw bij ons op bezoek met de vraag hoeveel hij voor de behandeling zou moeten betalen, ons antwoord, ‘niets’!

Toen we afgelopen week de chief van ons dorp bezochten en aan hem een schokker presenteerden (er zijn altijd mensen aanwezig in het huis van een chief dus mensen kunnen daaar dag en nacht met de schokker behandeld worden), vertelde hij ons dat onze buurvrouw zijn zus is en dat de zoon van de vrouw bij hem langsgegaan was om te vragen hoeveel de chief dacht dat ze voor de behandeling zouden moeten betalen, voordat hij naar ons toekwam. De chief vertelde hem dat hij niet dacht dat we er iets voor zouden vragen omdat we dat als Christenen niet doen. Mensen bezoeken hier voor allerlei verschillende ziektes kruidendokters of mensen met geestelijke krachten. Deze behandelingen gaan altijd gepaard met een financiële bijdrage of een bijdrage in natura. Mensen blijven zich verbazen over het feit dat we deze behandeling gratis aanbieden. Het is een geweldige manier om van God’s bewogenheid – ook voor mensen met slangebeten – te getuigen.

Één van de dorpen die een schokker ontving, berichtte ons dat ze binnen een maand na de workshop zo’n 20 slangebeten behandeld hebben! Een kliniek in één van de dorpen die een schokker heeft, verwijst patiënten met slangebeten altijd door naar de kerk!

Behandeling van onze buurvrouw met de schokker

Dank God voor:
  • De bijdrage van de kerk in Alphen a/d Rijn zodat we meer dorpen een schokker kunnen aanbieden
  • Dit hele practische middel waarmee we van God’s liefde kunnen getuigen
  • Onze nieuwe chief die Christen is!

Bid voor:
  • Bescherming, vooral voor de boeren, tegen slangebeten of andere gevaren
  • Voor een goede oogst voor de boeren aan het eind van dit regenseizoen
  • Dat de mensen de schokkers op de juiste wijze weten te gebruiken en tegelijkertijd de kans grijpen om God’s liefde met de mensen te delen
  • De chief van ons dorp, dat hij God boven alles zal stellen in zijn leiderschap

Geen opmerkingen: